Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штраф 340 гривень – і мер може не звітувати, куди діває бюджетні гроші?

Вівторок, 13 травня 2008, 11:12

Мера Тернополя оштрафовано на суму 340 гривень за порушення, передбачене законом "Про боротьбу з корупцією", а саме за відмову надати інформацію щодо використання бюджетних коштів цільового призначення.

Про це повідомляє Департамент зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

Рішення про штраф ухвалив Тернопільський міськрайонний суд на підставі адмінпротоколу, який стосовно мера Тернополя склали працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

У січні 2008 року на адресу мера Тернополя було надіслано лист-запит Управління ДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області про надання інформації щодо отримання та використання Тернопільською міськрадою бюджетних коштів, виділених у 2007 році на реконструкцію теплових мереж з облаштуванням котельні.

Однак посадова особа місцевого самоврядування, держслужбовець 3-го рангу 2-ої категорії, підготував та підписав лист-відповідь, адресований начальнику Управління держслужби, в якому відмовив у наданні такої інформації.

Через кілька днів меру від Управління держслужби боротьби з економічною злочинністю направлено повторний лист-запит з метою з'ясування, чи відносилась вищезазначена інформація до категорії конфіденційної, і, якщо так, то на підставі якого нормативного акту вона була віднесена до такої.

На це мер, "керуючись власними корисливими чи іншими інтересами та діючи в інтересах третіх осіб", підготував та підписав лист-відповідь, адресований начальнику Управління держслужби, в якому повторно умисно відмовив у наданні інформації, повідомляють в МВС.

Таким чином, мер Тернополя вчинив правопорушення, передбачене законом "Про боротьбу з корупцією", умисно відмовивши у наданні інформації щодо отримання та використання Тернопільською міськрадою відповідних бюджетних коштів.

Адміністративний протокол щодо порушення закону "Про боротьбу з корупцією" стосовно мера Тернополя було направлено для розгляду до Тернопільського міськрайонного суду, який нещодавно ухвалив рішення оштрафувати правопорушника на суму 340 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування