Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко погрожує розпочати звільнення губернаторів-саботажників

Вівторок, 13 травня 2008, 12:14

Прем'єр Юлія Тимошенко не виключає, що підготує подання на звільнення губернаторів, в областях яких найбільший рівень інфляції.

Про це Тимошенко заявила у Верховній раді у вівторок.

"Завтра на засіданні уряду ми розглянемо діяльність пяти губернаторів, в областях яких найгірша інфляційна ситуація", - сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що підготовлено законопроект, в якому прописано, що відповідальність за цінову політику в регіонах несуть губернатори, керівники адміністрацій.

"А коли сьогодні губернатори виконують доручення практично роздмухувати інфляцію і робити так, щоб ціни зростали для того, щоб розправитися з урядом, такого ми допускати не будемо", - наголосила Тимошенко.

"Тому ми завтра заслухаємо губернаторів. І якщо будуть для цього підстави, як це передбачено в конституції, я буду подавати президенту на звільнення тих губернаторів, які не можуть виконувати свої повноваження і не роблять все для того, щоб інфляційний процеси в областях були уповільнені", - сказала Тимошенко.

Водночас вона наголосила, що "не перекладатиме на будь-кого відповідальність за будь-що, що відбувається в країні, що пов'язано з урядом, в тому числі і за інфляцію".

"Але я в той же час хочу бачити в парламенті, в уряді, у губернаторів, у президента, в національному банку виконання антиінфляційних заходів, а не саботаж їх", - наголосила Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування