Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: після зміни Конституції грянуть нові вибори

Вівторок, 13 травня 2008, 12:44

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин переконаний, що якщо будуть внесені зміни до Конституції, неуникно постане питання про позачергові вибори.

"Зрозуміло, що якщо будуть внесені зміни до Конституції, то тоді постане питання про позачергові вибори. Бо якщо в процесі цієї роботи об’єднаються підходи і голоси БЮТ та Партії регіонів, то тоді виникає питання: хто для кого тягає каштани з полум’я?", - заявив він у ефірі Радіо "Свобода".

За його словами, Партія регіонів і БЮТ уже написали фактично новий проект Конституції. На зауваження про те, що йдеться лише про поправки до Конституції, він відповів:

"Як правило, у нас будь-яка поправка виллється в цілісний документ, який буде зводитися до того, що ми фактично будемо мати справу з новою редакцією Конституції. Але сутність зводиться до того, щоб нам перейти до парламентської республіки".

"Питання в іншому: заради чого це робиться? Для покращення організації нашого життя, а чи це є свідченням загострення політичної боротьби, в ході якої Конституція виступає своєрідним інструментом?", - поцікавився Литвин.

"Бо цілком очевидно, що коли вчора люди виступали, пропонували мати президентську республіку, а сьогодні виступають з діаметрально протилежних позицій, то це свідчить про те, що в запалі боротьби вони ладні пожертвувати навіть і країною, але для того, щоб перемогти свого опонента", - зазначив він.

При цьому Литвин зазначив, що його блок, на його переконання, не буде "серед учасників похоронної процесії і тих, хто буде займатися похованням України".

"Цілком зрозуміло, що таку позицію (зі зміни Конституції) сьогодні розділяють БЮТ, Партія регіонів. Я думаю, що комуністи підтримають той проект, в якому фактично роль Президента буде знівельована або ж взагалі буде ліквідований інститут президентства. Це їхня послідовна позиція" , - вважає він.

"Мені важко судити про позиції НУНС, оскільки їх розривають сьогодні суперечності. І доволі непросто. З одного боку, начебто їм треба підтримати свого почесного президента, тобто В.А. Ющенка, з другого боку, частина представників цієї політичної фракції тяжіють до Тимошенко і фактично є союзниками Тимошенко", - додав Литвин.

На думку Литвина, "ми є свідками гострої кризи, яку переживає сьогодні не лише парламент, тобто парламентської кризи, ми є свідками загалом політичної кризи в Україні".

"І ми є свідками кризи, власне, коаліції, яка, на мою думку, вичерпала свій ресурс, навіть не виконавши перше завдання, яке вони ставили перед собою, - а це розподілити всі посади, які можна розподілити, і призначити людей, близьких за духом чи близьких за іншими критеріями, на всі ключові посади", - впевнений він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...