Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: "Так держава працювати не може. Ми деградуємо"

Вівторок, 13 травня 2008, 12:44

Спікер Арсеній Яценюк заявляє, що докладе максимум зусиль для подолання парламентської кризи і просить не втручатися у ситуацію, що склалася у Верховній Раді, ні секретаріат президента, ні уряд.

"Не треба мені керувати ні з Банкової, ні з Грушевського. Ми самостійно в стінах парламенту розберемося", - сказав Яценюк журналістам у вівторок.

Водночас він зазначив, що погоджувальна рада, призначена на 13 годину вівторка, "і те, що навіть буде вирішено в стінах парламенту, не вирішить інституційного і персонального конфлікту".

При цьому Яценюк сказав, що зробить "максимум усього, щоб парламентські сили виконували ті основні функції, які на них покладені українським народом".

"Мені соромно особисто і, знаєте, інколи навіть руки опускаються, але це не та ситуація. Руки ми не опустимо... За відповідальність треба, як то кажуть, відповідати. В тому числі і персонально, і політичними силами", - сказав він.

Крім того, Яценюк вибачився від імені парламенту перед українським народом "за те, що твориться в стінах українського парламенту".

"На превеликий жаль, перманентні політичні кризи, які існують протягом всього періоду української незалежності, часто-густо переходять в стадію загострення. Сьогодні ми є свідками такого ще одного загострення. Добре те, що парламент вже готовий до таких політичних конструкцій і як правило не було ситуації, з якої ми не знаходили виходу. Думаю, що і ця ситуація раніше чи пізніше вирішиться", - сказав він.

"Так держава не може працювати, так країна не може розвиватися. Ми деградуємо політично та економічно як всередині країни, так і на зовнішньому фронті", - додав Яценюк.

На його думку, коаліція, "яка взяла на себе всю повноту відповідальність за те, що проходить в державі", повинна її реалізувати і "довести те, що вона вміє виконувати задеклароване і наобіцяне перед виборами".

"На першу годину я покликав всіх керівників фракцій. Будемо сподіватись на те, що розум з’явиться і парламент повернеться до тієї роботи... Вона навряд чи є нормальною, але до такої, перманентно нормальної роботи, яка раніше існувало", - сказав Яценюк.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування