Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратниця Путіна заступилася за Лужкова

Вівторок, 13 травня 2008, 13:59

Віце-спікер Держдуми від фракції "Єдина Росія" Любов Слиська вважає, що керівництво України виявило слабкість, заборонивши меру Москви Юрію Лужкову в'їзд на територію республіки.

"Я думаю, що це прояв слабкості, насамперед, з боку українського керівництва - Лужков сказав те, що відповідає дійсності", - сказала у вівторок Слиська в зв'язку з реакцією офіційного Києва на висловлення столичного градоначальника з приводу статусу Севастополя.

Як зазначила Слиська, "нам все одно доведеться вирішувати проблему Криму", повідомляє Інтерфакс.

Вона думає, що питання про статус півострова і, зокрема, Севастополя, цілком може бути поставлений, у тому числі, у відповідних міжнародних, правових інстанціях.

"Важливо забезпечити його підтримку необхідними документами на такому рівні, щоб нас почули і щоб ми могли претендувати на позитивне рішення", - сказала вона.

За її словами, вона завжди вважала, що передача Криму в 1954 році була незаконним рішенням, прийнятим фактично одноосібно. Саме тому "деякі питання залишилися, і замість того, щоб оголошувати Лужкова персоною нон-грата, непогано було б спочатку розібратися в цих спірних питаннях, співвіднести раніше прийняті рішення з нормами міжнародного права".

"Санкції завжди застосовувати легше, ніж відповідати за законом і шукати компроміси", - підкреслила Слиська.

Що ж стосується тієї допомоги, яку надає уряд Москви Криму і Севастополю, то, вважає вона, українська сторона могла б по достоїнству її оцінити замість того, щоб приймати настільки жорсткі заходи щодо мера Москви.

"Я вважаю, це неправильно", - сказала Слиська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування