Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НС хоче поговорити з Ющенком, Тимошенко і Яценюком

Вівторок, 13 травня 2008, 14:14

Внутрішньокоаліційна криза повинна вирішуватися лише шляхом консультацій лідерів фракцій коаліції зі спікером, президентом та прем’єром.

Таку думку в інтерв’ю журналістам висловив лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко.

"Ми не знаходимо іншого виходу з нинішньої ситуації, окрім консультацій на рівні президент-прем’єр-голова Верховної Ради і представники двох фракцій з метою напрацювання плану виходу з внутрішньокоаліційної кризи", - сказав він.

Також Кириленко зазначив, що "рецептом стійкості коаліції" є повага до партнерів і виконання коаліційної угоди.

Водночас, за його словами, після "безпрецедентного кроку БЮТ" щодо блокування виступу президента у Верховній Раді, НУ-НС ще не отримала повідомлення від БЮТ щодо проведення "хоча б" засідання ради коаліції.

Разом з тим Кириленко повідомив, що орієнтовно о 15 годині відбудеться засідання політради НУ-НС, на якій партії блоку мають намір ухвалити спільну заяву щодо дій партнерів по коаліції.

"Ми приблизно уявляємо контури такої заяви, оскільки щойно (на засіданні фракції) відбулося її детальне обговорення", - сказав він.

"У цій заяві ми піддамо критиці дії БЮТ безпрецедентного характеру, які призвели до блокування стратегічного послання президента Віктора Ющенка до українського народу. Того послання, на підставі якого будь-який уряд, і цей і багато майбутніх, мали підвищувати зарплати, поліпшувати інвестиційний клімат, розблоковувати економічні реформи і вести країну проєвропейським шляхом", - додав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування