Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький залишив депутатів без квартир

Вівторок, 13 травня 2008, 14:16

Верховна Рада і столична влада судяться за гектар землі на Подолі. На ділянці по вулиці Глибочицькій народні депутати збиралися побудувати для себе висотний житловий будинок, пише "Дело".

Ця земля для потреб парламенту була виділена ще в 1986 році. Однак зараз наділ вартістю 10 млн. дол. опинився у руках комерційної структури "ВК-Брок, інтереси якої пов'язують із представником блоку Леоніда Черновецького Євгеном Шевчуком.

Як стверджує глава підкомітету з матеріально-технічного забезпечення Верховної Ради Василь Кравчук, у схемі з виведення землі брали активну участь високопоставлені керівники Київради й керівництво холдингової компанії "Київміськбуд". Це підприємство мало будувати депутатський будинок.

На сьогодні у квартирній черзі стоять понад 700 співробітників апарату Верховної Ради і десятки нардепів. Будинок на Подолі мав вирішити цю проблему, сказав "Дело" Кравчук.

Для реалізації проекту Управління справами ВР звернулося до компанії "Київміськбуд". Відповідно до угод від 2001 і 2006 років Управління справами ВР передало функції замовника і саму земельну ділянку площею 2 гектари "Київміськбуду".

Передбачалося, що буде збудовано два будинки: один (на 205 квартир) для потреб ВР; другий (на 163 квартири) мав відійти "Київміськбуду" – компанія отримала статус замовника, інвестора і генпідрядника. У 2001-2007 років проект кілька разів змінювався, збільшувалася поверховість забудови і кількість запланованих квартир.

А 29 березня 2007 року Київрада своїм рішенням розділила ділянку по вулиці Глибочицькой, 73-97 між "Київміськбудом" і приватною компанією "ВК-Брок". Кожній компанії дісталося приблизно по гектару землі. Про долю, виділену Верховній Раді, вже не йшлося. Як аргумент київські чиновники вказали на те, що рішення президії ВР УРСР про будівництво автобази не було виконано.

Новий проект передбачав, що "Київміськбуд" на ділянці в 55 соток побудує два будинки з меншою кількістю квартир – на 75 і на 68 квартир. А народним депутатам запропонували одержати квартири у віддалених від центру столиці районах.

За угодою з Верховною Радою, без її згоди "Київміськбуд" не міг ухвалювати таке рішення. Але зміни були погоджені київськими чиновниками, свій підпис під рішенням поставив і мер Леонід Черновецький. А 1 жовтня 2007 року на скандальній сесії Київради ділянка була зовсім продана цій компанії. Сума продажу землі у відкритих документах Київради не значиться.

Прокуратура Києва, за словами Кравчука, вже опротестувала рішення київських чиновників і керівництва "Київміськбуда", яке під тиском Верховної Ради попросило київську владу не підписувати проект землевідводу для "ВК-Брок".

Восени минулого року Верховна Рада подала судовий позов на Київраду, але в грудні Госпсуд Києва ухвалив рішення на користь відповідача. Зараз справу розглядає Київський апеляційний госпсуд. Однак в апараті Верховної Ради припускають, що засідання відбудеться не раніше, ніж стане відоме ім'я переможця на виборах київського мера.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...