Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дочку "Газпрому" пустили в Україну тільки на один рік

Вівторок, 13 травня 2008, 14:31

Національна комісія регулювання електроенергетики України видала ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом ТОВ "Газпром збут Україна" (Київ), 100%-й дочірньої компанії ВАТ "Газпром", терміном дії один рік.

Відповідне рішення НКРЕ оформлене постановою №547 від 24 квітня цього року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Одночасно в той же день комісія постановою №546 скасувала постанову №545 від того ж числа про видачу ліцензії "Газпром збут Україна" терміном дії п'ять років.

Глава НКРЕ Валерій Кальченко уточнив агентству, що комісія вирішила привести термін дії ліцензії у відповідність з терміном дії контракту компанії на придбання газу в Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

За його словами, дане рішення було погоджено з ліцензіатом.

Як повідомлялося, НКРЕ зобов'язала "Газпром Збут Україна" при здійсненні ліцензованого виду діяльності не перевищувати обсяг постачань, заявлений в документах на одержання ліцензії, тобто 7,5 млрд куб. м на рік.

Директор "Газпром Збут Україна" Анатолій Подмишальський у ході засідання комісії 24 квітня повідомив, що підприємство має намір реалізовувати газ великим споживачам - хімічним і металургійним підприємствам, а також гірничо-збагачувальним комбінатам.

За його словами, компанія буде отримувати природний газ для подальшої реалізації споживачам у "Нафтогаз України" і почне роботу в травні.

"Газпром" зареєстрував в Україні дочірню компанію "Газпром Збут Україна" 3 квітня 2008 року в рамках реалізації нової російсько-української Угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня 2008 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування