Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НС звинувачує БЮТ у "надуманому" розпалюванні конфлікту

Вівторок, 13 травня 2008, 14:35

Лідер фракції "НУ-НС" В’ячеслав Кириленко звинувачує БЮТ у навмисному розпалюванні політичного конфлікту "за надуманими приводами".

Про це він сказав журналістам по закінченні засідання фракції НУ-НС у вівторок.

За його словами, заблокувавши трибуну Верховної Ради зранку, БЮТ "продемонстрував неповагу до інституту президента та конституційного обов’язку глави держави".

Також Кириленко зазначив, що під час погоджувальної ради у понеділок з боку БЮТ не було жодних застережень щодо намірів президента звернутися у вівторок із посланням до Верховної Ради, тому блокування трибуни стало для "НУ-НС" несподіванкою.

"Те, що це надуманий спосіб розпалити конфлікт, підтверджують приводи, які наводяться нашими партнерами по коаліції на захист свого блокування. Згадується нібито три антиінфляційні законопроекти, які нібито хтось відмовився ухвалювати", - сказав він.

За словами Кириленка, усі три вищезгадані законопроекти були передбачені порядком денним, а крім того, "НУ-НС", побачивши блокування, запропонував БЮТу розглянути всі три документи одразу після звернення президента – однак "ця пропозиція залишилась без відповіді".

"Як би прем’єр-міністр не намагалася свою теперішню поведінку обґрунтувати необхідністю подолання інфляції, ці аргументи не в’яжуться. Від того, що БЮТ сьогодні заблокував трибуну для глави держави, він не подолав ні на піввідсотка інфляції", - упевнений заявив фракції "НУ-НС".

Він в чергове зазначив, що справжньою причиною подібних дій БЮТ є їхні наміри провести через парламент написані ними зміни до Конституції, на що "НУ-НС" як партнер по коаліції згоди не давав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...