Лужков спеціально провокував СБУ

Вівторок, 13 травня 2008, 15:34

Мер Москви Юрій Лужков стверджує, що свідомо провокував СБУ своїми заявами в Криму.

Як заявив Лужков в інтерв'ю "Известиям", він "чудово розумів", що його оголосять персона нон грата.

"Коли я приїхав на святкування 225-річчя Чорноморського флоту в Севастополь, представники Служби безпеки України попередили мене про те, що я не повинен робити гучних заяв про державну приналежність міста російських моряків. Але моя думка і так усім відома: як приватна особа, я не раз озвучував її, і вона щораз жваво обговорювалася", - сказав Лужков, повідомляє Ліга.

"Я відмінно розумів, що з такою Службою безпеки і з такою владою, які там зараз існують, мене оголосять персона нон грата в Україні - іншої реакції я і не очікував. Але і мовчати не було резону. Зробивши заяву про статус міста, я усього лише підтвердив, що з часом не змінюю своїх поглядів і переконань", - підкреслив він.

У понеділок Служба безпеки України оголосила про заборону мерові Москви Лужкову в'їжджати на територію країни.

Раніше Лужков на святковому концерті на честь 225-ї річниці Чорноморського флоту Росії в Севастополі заявив, що Севастополь не ввійшов у число територій, які радянський лідер Микита Хрущов передав Україні, і питання належності міста залишається невирішеним.

"Це питання залишається невирішеним. І ми його будемо вирішувати на користь тієї правди, тих державних позицій і права, які має Росія стосовно своєї військово-морської бази - Севастополя", - сказав Лужков.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування