Губернатори пручаються і не хочуть бути крайніми

Вівторок, 13 травня 2008, 17:26

Голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко переконана в тому, що звільненням губернаторів не можна зупинити інфляцію.

Про це вона заявила на спільній з губернаторами чотирьох областей прес-конференції, коментуючи наміри уряду у середу заслухати звіти губернаторів п'яти областей, де склалася найгірша ситуація з погашенням боргів із зарплати та спостерігається найбільше зростання цін.

Ульянченко підкреслила, що керівники областей сьогодні намагаються максимально займатися проблемами розвитку регіонів, а не політикою, повідомляє УНІАН.

"Мені здається, що здоровий глузд завтра (на засіданні уряду) переможе, у запрошених губернаторів є достатньо аргументів для серйозної, конструктивної розмови", - наголосила губернатор.

На переконання Ульянченко, необхідно, щоб у середу на засіданні уряд почув їх, щоб відбувся діалог двох структур виконавчої влади, людей, які несуть серйозну відповідальність за життєдіяльність регіонів.

"Люди стомились від подібних речей, і я не думаю, що жителям тієї чи іншої області стане краще, якщо звільнять одного губернатора і призначать іншого. Це не вирішить проблем", - наголосила Ульянченко.

За її словами, замість цього сьогодні владі необхідно зайнятись розробкою та ухваленням пакету законопроектів, направлених на розвиток регіонів і, в першу чергу, це зміни до державного бюджету.

"Мені здається, що і уряд, і губернатори мають бути однаково зацікавлені в стабільній роботі парламенту", - сказала Ульянченко, зауваживши, що саме від парламенту сьогодні залежить багато змін в державі.

У свою чергу, голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський наголосив, що в жодній країні світу на регіональному рівні інфляцію долати не намагались.

Він зазначив, що це можна зробити лише на макроекономічному рівні, за умови консолідації уряду, парламенту, Національного банку та інших.

Домбровський назвав хибною тезу: "Коли все добре – це завдяки центру, коли все погано – винні регіони". Він підкреслив, що негативні тенденції в економіці сьогодні спостерігаються через відсутність стійкої стратегії розвитку регіонів.

Натомість політичне протистояння в центральній владі не дає можливості розв'язувати проблеми регіонів. При цьому Домбровський додав, що керівники областей намагаються зробити все можливе, щоб утримати стабільну ситуацію в регіонах.

Водночас голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар заявив, що на сьогодні губернатори, по-суті, є гарантами стабільності в регіонах, і перекладати на них відповідальність за темпи інфляції, на його думку, неправильно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування