НУНС вважає, що БЮТ блокує парламент через змову і нездатність

Вівторок, 13 травня 2008, 19:02

Блок НУНС вважає, що БЮТ блокує трибуну через нездатність впоратись з інфляційними явищами і змову з Партією регіонів щодо змін до Конституції.

Про це йдеться в заяві блоку, підписаній головою політради блоку В’ячеславом Кириленком.

"На нашу думку, є дві реальних причини таких дій. По-перше, нездатність фінансово-економічного блоку уряду впоратися з інфляційними явищами", - йдеться в заяві.

"По-друге – кулуарна змова БЮТ з Партією Регіонів з метою внести до Конституції України зміни, які не лише передадуть всю владу в країні нестабільній Верховній Раді, але й поставлять під загрозу саме існування незалежної і цілісної української держави", - говориться в заяві.

Також НУНС вважає "необґрунтованими" спроби партнерів по коаліції "перекласти відповідальність за інфляцію на президента, голів місцевих адміністрацій і навіть загадкові міжнародні фінансові центри".

"Економічні проблеми не вирішуються шляхом блокування трибуни, створення конфліктів та перекладання проблем на інших. Для розв’язання цих проблем потрібна злагоджена командна робота і здійснення реформ, передбачених коаліційною угодою", - зазначається в заяві.

"При цьому претензії прем’єра до глави секретаріату президента не повинні бути приводом для розвалу демократичної коаліції", - додається в документі.

Також НУНС наголошує, що "спричинене невиваженими діями БЮТ протистояння послаблює позиції України на міжнародній арені, підриває її авторитет у світі і перешкоджає реалізації стратегічного курсу на європейську інтеграцію".

"Ми запевняємо український народ, що і надалі докладемо всіх зусиль для збереження демократичної коаліції та стабільності в Україні", - зазначається в заяві.

"Звертаємося до наших партнерів по коаліції із закликом так само працювати для цієї мети. Іншого шляху для відповідальних політиків не існує". – наголосив Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...