ТИМОШЕНКО ПОГРОЖУЄ ЮЩЕНКУ РОЗЛУЧЕННЯМ

Вівторок, 13 травня 2008, 21:13

Прем'єр Юлія Тимошенко погрожує розірвати партнерство з президентом Віктором Ющенком у випадку блокування діяльності уряду.

"Я сьогодні в перший раз за 4 місяці попередила президента: якщо так буде продовжуватися, я більше не партнер і не союзник", - заявила Тимошенко, виступаючи перед мешканцями Подолу у вівторок у Києві.

Разом з тим вона додала, що "ніякого переформатування коаліції не буде".

Тимошенко також заявила, що БЮТ продовжить використовувати блокування Верховної Ради для прийняття законів, що уряд вважає необхідними.

"Якщо буде необхідно блокувати трибуну, однак приймати закони, що потрібні Україні, - будемо і так робити", - сказала Тимошенко.

Прем'єр знову підкреслила, що парламент дотепер не прийняв пакет антиінфляційних законів, які уряд вніс 2,5 місяці тому.

"У нас є коаліція, демократичний президент, демократичний уряд, демократичний глава Верховної Ради, однак за два з половиною місяця жоден урядовий законопроект не поступив на голосування. Антиінфляційний пакет не поставлений на голосування", - сказала Тимошенко.

Вона також підкреслила, що команда президента перешкоджає приїзду голів облдержадміністрацій на нараду Кабінету міністрів.

Тимошенко заявила, що президент сприймає її "як конкурента на президентських виборах" і зробив так, щоб довіра виборців до неї "була знижено до нуля".

Вона пояснила, що на сьогоднішній день прем'єр не має впливу на керівництво областей, що призначає президент без згоди уряду.

Разом з тим прем'єр підкреслила, що відповідальність за соціально-економічну ситуацію в Україні лежить на уряді. "Я вважаю, що ми повинні перервати мовчання", - додала вона.

"Наша фракція чітко поставила вимогу: або антиінфляційні закони або нема чого туди (у парламент) ходити", - констатувала Тимошенко.

Вона також розкритикувала політику українських загальнонаціональних каналів, обвинувативши їх у тому, що вони керуються власниками-олігархами. "Я думаю, у нас головні бої ще попереду", - резюмувала вона.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...