Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкіри бояться, що СОТ забере економічну незалежність

Середа, 14 травня 2008, 08:29

Уже цієї п’ятниці, як очікується, Україна офіційно стане членом Світової організації торгівлі.

Голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко в інтерв’ю "Німецькій хвилі" висловив свої занепокоєння з цього приводу.

За словами Сугоняко, вступ України до СОТ може спричинити перехід під іноземний контроль української фінансової інфраструктури та втрати державою економічної незалежності.

Він зазначає, що іноземні компанії, купуючи українські банки, віддають перевагу кредитуванню споживання. На тлі урядової політики з підвищення зарплатні та соціальної допомоги населенню, це призводить до інфляції, збільшення імпорту і фактично підтримує закордонні економіки.

Однак, як зазначив Сугоняко, інфляція не становить жодної проблеми для великих підприємців, інтереси яких представлені у парламентських партіях, в уряді та у президентській команді.

Експерт вважає, що у зв’язку зі вступом України до СОТ перед українською владою сьогодні стоїть питання, як зробити вигідним для іноземних банків кредитувати не населення, а національну економіку.

Якщо влада не буде спроможною дати відповідь на це питання, малому та середньому бізнесу доведеться самим іти в політику, наголосив Сугоняко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування