Група Луценка у НУ-НС заявляє, що їхню заяву "підчистили" і натякає на Балогу

Середа, 14 травня 2008, 10:28

Група "Народна Самооборона" заявляє, що розповсюджена від імені політради НУ-НС заява щодо ситуації, що склалася в парламенті, не узгоджена з позицією НС.

Про це йдеться у заяві "Народної Самооборони" у середу, в якій депутати групи стверджують, що заява, розповсюджена від імені політради блоку НУ-НС від моменту її формального узгодження на засіданні політради блоку до моменту її оприлюднення "зазнала прикрих викривлень", і тому не відповідає позиції НС.

На думку представників "Народної Самооборони", в Україні наявна парламентська криза, і винуватцями цієї кризи, "є два непримиренних табори: оточення Ющенка та оточення Тимошенко".

"Ми вважаємо неприйнятними і неприпустимими дії по блокуванню діяльності Верховної Ради, які дозволили собі Блок Юлії Тимошенко. В очах української громадськості блокування трибуни Верховної Ради представниками провладної фракції виглядають цілковитим абсурдом, і "Народна Самооборона" закликає Блок Юлії Тимошенко припинити подібні деструктивні методи", - сказано у заяві.

Водночас, "Народна Самооборона" вважає, що такі дії БЮТ "були вкотре спровоковані секретаріатом президента на чолі з Віктором Балогою, якій останнім часом намагається на своїй базі сформувати альтернативний Кабмін і цілеспрямовано займається руйнацією єдиною виконавчої вертикалі".

"Деструктивна діяльність глави секретаріату президента та його кишенькової агресивної групи торпедує ефективну діяльність парламентської більшості та діяльність Уряду України", - сказано у заяві.

"Народна Самооборона" закликає колег до відновлення "злагодженої роботи демократичних сил, від яких люди очікують конкретні дії, а не чвари".

"Єдиний шлях для виходу з політичної кризи — відставка Балоги та одночасно припинення неузгоджених і несвоєчасних конституційних змін від БЮТ", - стверджують вони.

Як відомо, у вівторок прес-служба НУ-НС поширила заяву, в якій, зокрема, йшлося про те, що Блок НУНС вважає причиною блокування трибуни БЮТ "нездатність впоратись з інфляційними явищами і змову з Партією регіонів щодо змін до Конституції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
20:41
В Україні створять мережу "Стартап-школа – інкубатор-акселератор": що це означає
20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
20:34
відеоЗеленський обговорив з Сирським посилення фронту на Донеччині
Усі новини...