Томенко вважає, що губернатори вичерпали себе

Середа, 14 травня 2008, 10:56

Народний депутат від БЮТ Микола Томенко вважає, що сучасний інститут губернаторства повністю себе вичерпав.

Про це він заявив під час відкриття конференції "Молодь, освіта, наука, культура і національна самосвідомість в умовах європейської інтеграції", що відбулася у середу у Європейському університеті, повідомляє прес-служба.

"За повноваженнями голова обласної держадміністрації, або так званий губернатор, де факто є найвищою посадовою особою на території області", - сказав він.

"У той же час відсутня будь-яка його територіальна, політична та суспільна легітимність, адже його обирають і призначають незрозумілим ні для територіальної громади, ні для політичних гравців регіону чином. Більше того, більшість теперішніх губернаторів - це люди, які програли попередні вибори", - зазначив Томенко.

Він додав, що ефективність діяльності губернатора оцінюється секретаріатом президента за кількістю невиконаних доручень уряду, а не за якістю життя людей у даному регіоні.

"Тому очевидно, що першочерговим завданням є формування в Україні європейського місцевого самоврядування, в якому повноваження отримають територіальні громади, а не призначені з Києва голови обласних та районних адміністрацій", - наголосив Микола Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування