Кримські татари хочуть, щоб світ допоміг вгамувати Лужкова

Середа, 14 травня 2008, 12:06

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Україна має просити допомоги у міжнародних інституцій у відповідь на заяви мера Москви Юрія Лужкова щодо приналежності Севастополя і кримських територій.

Про це він заявив на Радіо "Свобода".

"Ми є свідками цілеспрямованої, агресивної інформаційної атаки на Україну з боку вже офіційного Кремля, за якими можуть бути вже здійснені конкретні дії на дестабілізацію політичної ситуації в Україні", - заявив Чубаров.

"Нашій державі треба не просто оголошувати таких персон, як Лужков, нон-грата, а треба здійснювати практичні заходи через міжнародні інституції, в першу чергу через Організацію Об’єднаних Націй", - переконаний заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Як відомо, 11 травня, під час святкування 225-річчя Чорноморського флоту Росії в Севастополі, Лужков у кількох виступах поставив під сумнів приналежність Севастополя Україні, заявивши, що це питання досі не вирішене.

Він також висловлювався за скасування договору про дружбу між Росією і Україною – на його думку, це дало б Москві юридичні підстави "знову порушити питання про Севастополь і Крим".

12 травня СБУ оголосила мера Москви персоною нон-грата.

Російська сторона назвала це недружнім кроком з боку України, а також заявила, що Лужков просто висловив думку, яка, більше того, збігається з позицією більшості росіян.

А Лужков у прямому ефірі телеканалу "ТБ-Центр" у вівторок, 13 травня, заявив також, що Україна не має підстав привласнити собі Крим і Севастополь.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування