Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обурилась саботажу губернаторів, якого не було навіть за Кучми

Середа, 14 травня 2008, 12:51

Прем`єр Юлія Тимошенко звинувачує голів обласних державних адміністрацій в саботажі урядової антиінфляційної політики.

"За нашими даними керівники облдержадміністрацій є складовою частиною абсолютно реального саботажу боротьби з інфляцією", - сказала Тимошенко на засіданні уряду у середу.

За її словами, частиною губернаторів "взагалі нічого не робиться" у цьому питанні.

"Багато критикують режим Кучми, але там за зростання цін на 1% знімали губернатора за лічені хвилини, тому що влада зобов`язана відповідати, а не саботувати. І якщо хтось думає, що, саботуючи всі заходи по боротьбі з інфляцією, вони житимуть за принципом "чим гірше, тим краще", тому що потрібно знищувати демократичний уряд, то так не вийде. Ми достатньо терпіли, й сьогодні на цьому поставимо крапку", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що за законом про місцеві адміністрації, губернатори відповідальні за регулювання цін на підпорядкованій території, а за законом про ціни та ціноутворення вони зобов’язані впливати на цінову політику.

Тимошенко повідомила, що в середу Кабмін має заслухати 5 керівників обладміністрації та голову ради міністрів Криму у зв’язку з великим рівнем інфляції у їхніх регіонів.

Як випливає з робочих документів уряду, Кабмін були запрошені голова Волинської ОДА Микола Романюк, Херсонської – Борис Сіленков, Черкаської – Олександр Черевко, в.о. голови Львівської ОДА Микола Кміть, в.о. голови Запорізької ОДА Валерій Черкаска.

Крім того, звітувати про ситуацію в Криму був запрошений голова уряду АРК Віктор Плакіда.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування