Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога звинуватив Тимошенко у блефі і співпраці з Медведчуком

Середа, 14 травня 2008, 13:51

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що уряд не розробляв пакет антиінфляційних законопроектів, які БЮТ вимагає ухвалити у Верховній Раді.

"Прем'єр-міністр і очолюваний нею блок явно блефують, вимагаючи першочергового ухвалення цього пакету законопроектів. Вони придумали міф, красиву ширму для досягнення зовсім інших цілей, які віддалені на космічні відстані від інтересів суспільства та держави", - цитує Балогу прес-служба президента.

За його словами, два із трьох зареєстрованих у Верховній Раді проектів законів, які, згідно із заявами Тимошенко, спрямовані на подолання високого рівня інфляції, "насправді випливають із зобов'язань України в рамках вступу до СОТ і можуть мати лише дуже незначний протиінфляційний ефект".

На думку Балого, "Тимошенко говорила очевидну неправду про те, що так званий "антиінфляційний пакет" кілька місяців блокується у Верховній Раді".

"Ці документи зареєстровані зовсім недавно, а їх розгляд планувався на поточний пленарний тиждень", - сказав він.

Крім того, на думку Балоги, "здійнятий БЮТ у сесійній залі галас про необхідність боротися з інфляцією в режимі "саме отут і саме зараз" був лише приводом, синтезованим бютівськими технологами та їхніми наставниками з команди Медведчука".

Він також зазначив, що деякі законопроекти, ухвалення яких вимагає БЮТ, несуть ризик для вітчизняної економіки, зокрема наміри уряду ввезти в Україну "сотні тисяч тонн м'яса і цукру, причому без сплати мита".

"Бажання Тимошенко на два-три місяці зробити в країні продуктовий рай межує із злочинним замахом на вітчизняне продовольче виробництво. Вже зараз на у нас засіяно цукрового буряка лише 42% відсотки від минулорічних площ - майже вдвічі менше! Через бездіяльність цього Кабінету Міністрів у справі стимулювання національного товаровиробника стрімко падають обсяги виробництва м'яса, скорочується поголів'я худоби, зменшується банківське кредитування галузей сільського господарства", - вважає Балога.

"Зерносховища переповнені зерном, яке виробники не можуть продати через встановлені урядом квоти. Склади заповнені олією, однак роздрібна ціна на неї чомусь вперто не падає. Викинувши на ринок дешеві, а отже і неякісні, імпортні м'ясо і цукор, уряд під керівництвом Тимошенко може досягти ефекту на день, але створити проблем на десятиліття", - додав він.

Крім того, Балога звернув увагу на заяву Тимошенко про те, що в парламенті знаходяться ще 30 важливих законопроектів від уряду.

"Сподіваюся, прем'єр-міністр мала на увазі серед них і проект закону "Про Кабінет Міністрів України", який згідно з коаліційною угодою мав бути прийнятий ще до її обрання на посаду керівника уряду, а також зміни до Державного бюджету, що мали бути ухвалені ще в березні", - сказав він.

На думку Балоги, БЮТ має негайно розблокувати роботу Верховної Ради і приступити до виконання положень коаліційної угоди, під якою стоїть підпис Тимошенко.

"Це - єдиний на сьогодні і на перспективу запобіжник для виникнення парламентських криз", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування