Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі РФ готові зробити заяву по Севастополю

Середа, 14 травня 2008, 14:09

Нижня палата російського парламенту готова зробити спеціальну заяву про ситуацію навколо Чорноморського флоту РФ.

Спікер Держдуми Борис Гризлов підтримав ініціативу представників КПРФ, які запропонували депутатам дати оцінку останнім подіям, повідомляє Ліга.

З ініціативою зробити заяву про Чорноморський флот Росії виступив депутат Анатолій Локоть.

"Святкування ювілею Чорноморського флоту в Криму зустріло протидію офіційної влади України, і супроводжувалося всілякими антиросійськими провокаціями. Усім очевидно, що поставлено задачу витиснути Чорноморський флот Росії з Криму. Якоюсь мірою цьому сприяє невиразна позиція Російської Федерації", - цитує його РІА "Новый-регион".

При цьому депутат Держдуми нагадав, що проти інтеграції України і Севастополя в НАТО активно виступають кримські комуністи, які, за його словами, уже зібрали близько 150 тисяч підписів на свою підтримку.

"Я вважаю, що нам варто надати підтримку проросійськи налаштованим політичним силам, варто чітко означити позицію Російської Федерації, дати оцінку нинішньої ситуації, і зробити відповідну заяву", - сказав Локоть.

Спікер Держдуми Гризлов, коментуючи пропозицію представника компартії, зазначив, що комітету Держдуми у справах СНД і зв'язкам зі співвітчизниками варто розглянути цю ініціативу.

Як відомо, раніше віце-спікер російської Держдуми Любов Сліска заявила, що Крим приєднали до України незаконно, і Кремль ще повернеться до питання про приналежність півострова.

Перед тим мер Москви Юрій Лужков на святковому концерті на честь 225-й річниці Чорноморського флоту Росії в Севастополі заявив, що Севастополь не ввійшов у число територій, які радянський лідер Микита Хрущов передав Україні, і питання про приналежність міста залишається невирішеним.

13 травня Служба безпеки України заборонила Лужкову в'їзд на територію нашої держави, надавши йому статус персони "нон-грата".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування