Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко радить Яценюку не звертати уваги на блокування від Тимошенко

Середа, 14 травня 2008, 14:39

Президент Віктор Ющенко наголошує на тому, що повноваження щодо перегляду керівництва Фонду держмайна є "виключною компетенцією" Верховної Ради.

Про це він заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром, головою Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ніякого іншого варіанту, окрім парламентського у вирішенні кадрової проблеми Фонду держмайна не буде", - заявив президент.

Ющенко також висловив переконання, що це питання повинно вирішуватися в рамках домовленостей коаліції.

"В рамках коаліційної угоди повинні вирішуватися всі кадрові рішення, які досі не вирішені", - сказав президент.

"Тому я просив би заспокоїтися всіх, хто живе авантюрними методами зміни керівництва ФДМ", - додав він.

"Давайте не будемо жартувати з колосальними національними активами, які через нелегітимний ФДМ, очевидно, хтось ставить за мету просто демпінгувати і роздарити... Цього не буде", - наголосив Ющенко.

Президент також відзначив, що він виступає за те, щоб парламент чітко висловився щодо Державної програми приватизації.

"Я переконаний, парламент через розгляд бюджету країни, паралельно антиінфляційних заходів, долі НАК "Нафтогаз України" і забезпечення його фінансового балансу, міг би набагато сильніше долучитися до стабілізації економічного життя (особливо в таких секторах як нафтогазовий), до реальної боротьби з інфляцією", - сказав Ющенко.

Верховній Раді президент рекомендував повернутися до затвердженого порядку денного роботи: "Є політична воля - ми цей порядок денний пройдемо".

"Шукати способи блокування парламенту далі, я вважаю, що це є не національна політика", - заявив Ющенко, додавши: "Прошу парламент не звертати уваги на авантюри, дрібниці і нормально працювати".

Президент закликав присутніх відмовитися від "політиканства, прибрати емоції та повернутися до конструктивної роботи".

"Я звертаюся до всіх - володійте таким національним інтересом, який би не дозволяв маніпулювати парламентом, як і будь-яким іншим інститутом держави. Думайте про країну, націю, а не про себе", - сказав Ющенко.

Коментуючи блокування парламенту, президент заявив, що "це злочин".

На зустрічі також були присутні секретар РНБО Раїса Богатирьова, глава секретаріату президента Віктор Балога і його заступник Оксана Слюсаренко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування