"Київський медіахолдинг" каже, що у Черновецького цензури нема, і погрожує судом

Середа, 14 травня 2008, 15:03

Умовний "Київський медіахолдинг", який об’єднує київські муніципальні медіа, вимагає від Інституту масової інформації спростувати твердження щодо існування цензури у цих ЗМІ, зокрема у газетах "Хрещатик", "Вечірній Київ" та ТРК "Київ".

Як повідомляє прес-служба умовного холдингу, якщо це твердження не буде спростовано, муніципальні ЗМІ звернуться до суду.

На думку прес-служби, ІМІ не надав жодного факту, що підтверджує цю заяву, інформує "Телекритика".

"У ЗМІ, які входять до холдингу, цензури немає. Для журналістів "Київського медіахолдингу" за останній час створено прекрасні умови для роботи, самовираження, професійного зростання", - йдеться у повідомленні.

"Крім того, комунальні ЗМІ завжди відкриті до висвітлення позицій різних сторін, а якщо політичні сили не користуються цією можливістю, то лише з тієї причини, що їм нічого сказати", - додається у ньому.

У свою чергу, директор ІМІ Вікторія Сюмар заявляє: "Якщо у так званому "Київському медіахолдингу" сумніваються в тому, що в них є цензура – нехай почитають власні видання".

"До того ж, протягом 2007-2008 років від працівників київських муніципальних ЗМІ надходили численні публічні заяви про цензуру. Багатьох із них було незаконно звільнено", - стверджує директор ІМІ.

"У разі, якщо панові Казбеку Бектурсунову дуже хочеться на цьому попіаритись, нехай подає до суду. Ми надамо судові свідчення про цензуру, і я впевнена, що їхня справа не матиме перспективи навіть в українському суді", - заявляє Сюмар.

Вона розцінює дії умовного холдингу виключно як "самопіар", і наголошує, що своїми діями керівник медіаактивів Леоніда Черновецького Казбек Бектурсунов доводить авторитетність рейтингу ворогів преси та широку увагу до нього.

Як відомо, мер Києва Леонід Черновецький удруге очолив всеукраїнський антирейтинг "Вороги преси-2007", який на початку травня цього року оприлюднили ІМІ та Незалежна медіа-профспілка, - зокрема, за цензуру в комунальних виданнях. Минулого року Черновецький потрапив до першого рейтингу "Вороги преси" за результатом моніторингу ЗМІ України за 2006 рік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування