За підтримку Януковича у Тимошенко готові піти на нові вибори

Середа, 14 травня 2008, 21:40

БЮТ готовий піти на дострокові вибори у разі, якщо це буде умовою підтримки їхнього проекту змін до Конституції збоку опозиції.

Про це в ефірі 5 каналу заявив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, коментуючи заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про готовність його політичної сили до дострокових виборів.

"Якщо опозиція поставить умову, що ми підтримаємо Конституцію (зміни до Конституції від БЮТ) і збалансувати владу, але за це ми хочемо дострокові вибори, ми готові будемо на це піти, аби Конституція була збалансована і знову не було перекосів в той чи інший бік", - сказав він.

Турчинов вкотре заявив, що БЮТ "не боїться дострокових виборів", хоча вважає, що в нинішніх умовах "це не є панацеєю".

Коментуючи зустріч у президента у середу, Турчнов сказав, що не побачив на ній "конструктивізму".

"Мені здається, що для того, щоб розв’язати проблему, не треба запрошувати Раїсу Богатирьову, Януковича чи Симоненка. Треба просто президенту віч-на-віч поспілкуватися з прем’єром, з міністрами, які давно хотіли цього, і з фракціями демократичної більшості", - сказав він.

"Це була б більш продуктивна розмова, ніж робити чергове шоу для телеканалів, розводити руками і приховувати нахабний цинічний саботаж – те що сьогодні Ющенко робить, його дії проти уряду", - додав Турчинов.

Він також зазначив, що прем’єр Юлія Тимошенко "так і не змогла домовитись з президентом, щоб можна було поговорити і припинити ті дії, які сьогодні вже не приховує секретаріат президента, які щодня ведуться проти Кабміну".

"Вибачте, нам уже це набридло. Ми звикли до бруду, до ефемерних звинувачень, але це вже загрожує національній безпеці", - сказав Турчинов.

Відповідаючи на запитання, чому БЮТ не виконує умову коаліційного договору і блокує розгляд у парламенті закону про Кабмін, Турчинов відповів, що остаточний його варіант не узгоджувався з БЮТ, і вони "були поставлені перед фактом".

"Закон про імперативний мандат також в цьому пакеті, але він також не ухвалюється. Десятки разів домовлялися, але спікер Арсеній Петрович не вносить їх у порядок денний, який формується не коаліцією, а секретаріатом президента", - сказав він.

Крім того, Турчинов обурився критикою збоку секретаріату президента економічної діяльності уряду, зазначивши, що секретаріат "ні за що не відповідає".

"За що відповідає сьогодні відповідає секретаріат президента? Мільярди грошей витрачаються. Більше мільярда коштує ця гілка влади, яка ні за що не відповідає!", - обурився він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування