Ющенко хоче, щоб Тимошенко було соромно

Четвер, 15 травня 2008, 08:09

Президент Віктор Ющенко називає політику уряду в економіці та конституційних питаннях не доброчесною.

Про це Ющенко заявив в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі, яке опубліковано в четвер.

"Мені прикро, що парламент починає ставати жертвою певних політичних інтриг, які знаходяться, на жаль, навіть не в опозиції, а у певних політичних силах більшості чинної влади", - заявив він.

"Мені здається, має бути соромно владі, яка отримала повноваження від виборців, проводити спекуляції, маніпулювання інституціями для того щоби їх блокувати. Це – просто не гідна політика. Це щось від не доброчесної непорядної політики", - сказав Ющенко.

"Тому для мене це питання стоїть так: основний виклик у діалозі, який є сьогодні, чи Україна продовжує формувати прозору чесну політику, веде дискусії публічно чесно, щоб нація була поінформована і розуміла про що іде дискусія. Чи ми будемо приймати і давати дозвіл авантюристам проводити підкилимну політику", - заявив він.

Він визнав, що у коаліції є ряд протилежностей, які є "досить непростими".
"Для Нашої України не є характерною політикою повернення до адміністративної економіки. Ми не хочемо повертатися у світ адміністративно керованої ціни. Нас не влаштовує ревізія приватизації. Нас це не влаштовує! Ми виступаємо проти цього", - зазначив він.

"Ми не хочемо адміністративних заборон вивезення експортної продукції. У нас сьогодні заборонений вивіз зерна. Чому? У нас надлишок понад 5 мільйонів тон зерна. У нас немає, де зберігати новий врожай. Ми не можемо зрозуміти, чому заборонений вивіз олії. Україна виробляє у шість разів більше олії, ніж вона споживає. Другими словами це тіньові, сірі процеси, які не може вітати коаліція", - підкреслив Ющенко.

Він також повторив, що, на його думку, вже зараз опрацьовуються зміни до конституції, написані "Медведчуком разом із певними соратниками Юлії Володимирівни".

"І тільки питання стоїть як їх внести у парламент. Під власними іменами їх внести це значить повернутися в історію 2004 року. Це – боязно. І тому вся інтрига зводиться до того, що треба створити в парламенті, тимчасову надзвичайну комісію. Але згідно з законом така комісія може бути створена, коли хтось вніс іменні пропозиції щодо змін конституції", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування