Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького кажуть, що на нього немає криміналу

Четвер, 15 травня 2008, 10:26

Генеральна прокуратура України з посиланням на Міністерство внутрішніх справ підтвердила, що ніяких кримінальних справ стосовно Київського міського голови Леоніда Черновецького не існує.

Про це повідомив перший заступник Генерального прокурора Сергій Винокуров, посилаючись на лист заступника міністра внутрішніх справ Коляди.

Запит Генеральної прокуратури стосувався звернення Черновецького щодо заяв голови МВС Луценка у засобах масової інформації про нібито порушення кримінальної справи за фактом розкрадання земельних ділянок на 100 млн. гривень, повідомляє прес-служба.

Водночас сам Черновецький назвав провокацією заяву прес-служби МВС про нібито вручення йому повістки.

"Я категорично заявляю, що за все своє життя ніколи не отримував жодних повісток від жодних органів, хоча, як і кожен громадянин, не застрахований від свавілля корумпованих силових структур. Я точно знаю, що панове Турчинов і Луценко готують всілякі провокації у зв'язку з дуже низьким рейтингом підконтрольних їм політичних структур", - зазначив він.

"Я чудово розумію, що маю справу з передвиборчою агітацією і психічно неврівноваженою людиною Луценком, у якої загострення настає в період виборів. Я категорично заявляю, що за своє життя ніколи не отримував жодних повісток від жодних органів", - наголосив він.

"Я продовжую виконувати свої обов'язки як Київський міський голова. Сьогодні, наприклад, був на відкритті школи і не отримував жодних повісток, про які заявляє прес-служба МВС. Перш ніж поширювати подібні вигадки, хай Луценко покаже повістку з моїм підписом. І я вимагаю, щоб він усім киянам дав пояснення, з яких причин він і його прес-служба роблять подібні заяви", - заявив Черновецький.

Київський міський голова підкреслив, що він звернувся до прокуратури для того, щоб показати приклад громадянам України, як захищати свою честь і гідність від міліцейського свавілля та провокацій.

"Це очевидно, що Луценку не дає спокою повна відсутність довіри до нього з боку киян. І у зв'язку з цим у нього виникає бажання влаштувати чергове шоу", - заявив Черновецький.

Він також зазначив, що він "з усіх питань завжди готовий дати звіт киянам".

Він також звинуватив міліцію в тому, що вона "корумпована", "а при Луценку корупція в МВС тільки посилилася".

"Сьогодні вищі посадові особи МВС контролюють постачання наркотиків, гральний бізнес, незаконну торгівлю, а потоки незаконних грошових коштів розподіляються серед вищих ешелонів МВС. Я впевнений, що змінити ситуацію може тільки некорумпований уряд", - підкреслив мер Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування