Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко жаліється, що через Вінського у нього "жовта картка" від УЄФА

Четвер, 15 травня 2008, 10:46

Нацагентство з питань Євро-2012 виступає категорично проти намірів Міністерства транспорту і зв'язку вилучити з комунальної власності аеропорти.

"Питання модернізації аеропортів є основним елементом підготовки країни до чемпіонату. Відповідно до оцінки УЄФА, до 70% футбольних уболівальників будуть діставатись до України повітряним транспортом", - йдеться у заяві голови агентства Євгена Червоненка.

"І фактично через позицію Мінтранзв'язку, через його намагання відібрати аеропорти з комунальної власності, сьогодні ми майже по всіх аеропортах маємо "жовту картку" від УЄФА", - додав він.

За словами Червоненка, "через це всередині травня фактично заблоковані будь-які роботи, не надходять ані державні, ані приватні інвестиції, під загрозою опинився весь процес підготовки до Євро".

Голова агентства вважає, що практика підписання меморандумів – "це спроба вирішувати питання, нічого, по суті, не вирішуючи", повідомляє УНІАН.

За його словами, яскравим прикладом такої політики є ситуація з ТЦ "Троїцький" перед НСК "Олімпійський", адже півроку тому з великим галасом було підписано черговий меморандум, але, окрім показного відрізання шматка арматури, справа далі не пішла.

"Намагання ж будь-що підписати меморандум щодо підготовки аеропортів в редакції Мінтрансзв'язку є нічим іншим, як цинічною спробою деяких урядовців відібрати у місцевих громад належне їм майно, отримати важелі впливу на інвесторів, перерозподілити фінансові потоки", - наголосив Червоненко.

Він також зауважив, що немає жодних правових підстав для передачі комунальних аеропортів або будь-яких їхніх складових в державну власність до сфери управління Мінтрансзв'язку.

За словами Червоненка, передбачена меморандумом схема фінансування за рахунок держбюджету містить численні можливості для масштабних зловживань при використанні бюджетних коштів.

Натомість, агентство вважає неприйнятним багатомільярдне державне фінансування тих аеропортів або їх складових, які у подальшому передаватимуться приватним інвесторам.

"Ми закликаємо усіх уповноважених осіб припинити дії, які можуть зіпсувати імідж України як країни з ринковою економікою, суттєво погіршити інвестиційний клімат", - йдеться у заяві Червоненка.

"Агентство не допустить безпідставної націоналізації, розбазарювання бюджетних коштів і безвідповідальності чиновників. Ми віримо в розум і відповідальність чільників місцевих громад", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування