Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди повисли на крані, щоб зупинити "монстра" над Аскольдовою могилою

Четвер, 15 травня 2008, 11:00

Активісти ініціативи "Збережи старий Київ!" фізично блокують будівництво над Аскольдовою могилою по вулиці Мазепи (Січневого повстання), 11а.

Як сказано у прес-релізі ініціативи, у четвер, 15 травня, її активісти о 9.30 проникли на будівельний майданчик скандального будівництва над Аскольдовою могилою і прикували себе до будівельного крану.

За словами одного з активістів, станом на 10:50 ранку 4 особи буквально висять на крані, за допомогою альпіністського спорядження. Будівельники розгублені і не знають, що робити.

На запитання, як довго вони збираються висіти на крані, активіст ініціативи "Збережи старий Київ!" відповів "Українській правді": "До переможного..."

Цією акцією "Збережи старий Київ!" звертає увагу на необхідність зупинення та скасування висотного будівництва "прямо над Аскольдовою могилою".

"Там почалося будівництво 18-поверхової висотки – монстра, що порушить ландшафт схилів Дніпра, зруйнує вид на Києво-Печерську Лавру. Запланована забудова вражає своїми масштабами і завдасть Києву ще більшої шкоди ніж "монстр" на Грушевського, 9а.", - сказано в прес-релізі.

Окрім того, стверджують активісти ініціативи, будівництво багатоповерхівки з підземним паркінгом на схилі загрожує зсувом, в той час як безпосередньо внизу розташована Аскольдова могила та пам’ятник Андрію Первозванному.

Ініціатива "Збережи старий Київ!" зазначає також, що вже звертала увагу на це будівництво під час мітингів Віталія Кличка та Блоку Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...