Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситуація з нафтою і доларом стабілізується

Четвер, 15 травня 2008, 11:11

Курс долара тримається близько двомісячного максимуму щодо ієни в четвер після того, як помірне зростання споживчої інфляції в США підтримало акції і збільшило апетит до ризику.

Про це в четвер повідомляє Reuters.

Стабілізація фондового ринку США, висока прибутковість по державних облігаціях і позиція, що гірший період кредитної кризи залишився позаду, підтримують долар проти низькодоходної ієни.

"Коли акції і кредитні ринки демонструють деяку стабільність, стає легше купувати долари", - сказав трейдер з японського банку.

У той же час у четвер вартість нафти опустилася нижче $124 за барель у зв'язку зі зростанням запасів дистилятів у США, зміцненням долара і запевняннями Ірану, що він не має наміру скорочувати експорт.

До 6.47 за київським часом ф'ючерси на американську легку нафту подешевшали на 35 центів до $123,87 за барель. Ф'ючерси на нафту сорту Brent знизилися на 23 центи до $121,63 за барель.

"Ринок знижується, з огляду на доповідь США про запаси. А вона з'явилася після прогнозу EIA про слабкий попит на нафту в 2008 році", - сказав Джерард Берг із National Australian Bank.

"Але потенціал для відновлення існує завжди. У найближчі місяці ми побачимо невелике зниження, під час якого ціни будуть залишатися біля нинішніх рівнів", - додав він.

Щотижневі дані про запаси нафти в США показали великий ріст запасав дистилятів на 1,4 мільйони барелей. Це знизило побоювання про можливе звуження ринку дистилятів.

Запаси нафти виросли усього на 200 000 барелей, оскільки імпорт зменшився, а НПЗ підвищили коефіцієнт завантаження. Запаси бензину опустилися на 1,7 мільйона барелей .

Стримати ціни допомогли і коментарі представника Ірану, який сказав, що Іран не має наміру скорочувати експорт нафти на світові ринки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування