У НУ-НС пропонують 7 кроків "назустріч здоровому глузду"

Четвер, 15 травня 2008, 12:25

Депутати фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків, Олесь Доній, Володимир Стретович та Володимир Марущенко ("Народна самооборона") вимагають негайно припинити блокування роботи Верховної Ради і повернутись до виконання Конституції та законів.

Про це йдеться у їхніх пропозиціях під назвою "7 кроків назустріч здоровому глузду", озвучених на прес-конференції, повідомляє прес-служба "Народної оборони".

Зокрема, депутати вимагають терміново доопрацювати з урахуванням пропозицій народних депутатів та суб’єктів блоків програму уряду та остаточно ухвалити її уже в травні цього року.

Також вони вимагають термінового опрацювання з урахуванням пропозицій народних депутатів та схвалення змін до бюджету 2008 року та законопроектів, визначених коаліцією та урядом як невідкладних до 22 травня.

Крім того, депутати вимагають "замороження активного просування своїх проектів Конституції до вироблення узгодженого підходу" в питанні внесення змін до Конституції.

Вони також наполягають на необхідності створення президентсько-парламентської комісії з напрацювання нової редакції Конституції.

Як зазначив Стецьків, "політика щоденних дріб’язкових нападок, критики часто необґрунтованої, яку обрав секретаріат президента по відношенню до уряду, є деструктивною".

У той же час він наголосив, що "та відповідь, яку дав БЮТ на подібну політику є не менш деструктивною".

Стецьків наголосив, що обидві сторони "однаково відповідальні за те, що робиться зараз в українському парламенті і може перекинутися на українське суспільство".

Він наголосив, що "блокада українського парламенту" є елементарною "неповагою до влади, до інститутів влади в цілому".

За словами Стецьківа, саме ситуація, що склалася, змусила їх висловити свою особисту позицію з даного питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування