Симоненко пропонує віддати Фонд держмайна "народу"

Четвер, 15 травня 2008, 12:45

Фракція комуністів буде визначатися з голосуванням щодо звільнення голови Фонду держмайна Валентини Семенюк-Самсоненко після її звіту у Верховній Раді.

"Ми будемо пропонувати, щоб за повною процедурою, передбаченою парламентом, виступила голова ФДМ, а потім були розглянуті проблеми та аргументи обох сторін на свою користь", - сказав лідер фракції КПУ Петро Симоненко у коментарі журналістам.

Він додав, що у середу запропонував президенту Віктору Ющенку "кардинально змінити функцію Фонду державного майна".

"Він (ФДМ) повинен займатися не торгівлею держмайном, а його захистом і, в першу чергу, повинен стояти на сторожі перед приватизацією кожної нашої фабрики і заводу", - впевнений Симоненко.

Окрім цього, на думку лідера комуністів, треба терміново передати частки державного майна в управління профільним міністерствам. "Бо, наприклад, міністерство промислової політики відпрацьовує промислову політику, а в нього немає механізму для її реалізації", - зазначив Симоненко.

"Це повний абсурд! Тому я вважаю, що як раз це (зміна функцій ФДМ) і дасть можливість виключити використання посад для задоволення власних потреб", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування