Кріль підозрює, що Тимошенко користується посібником Януковича

Четвер, 15 травня 2008, 13:13

Голова партії "Єдиний центр" Ігор Кріль переконаний, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко намагається відібрати якомога більше повноважень у президента, "як це робив півтора роки тому тодішній прем'єр Віктор Янукович".

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу "Єдиного центру".

Кріль вважає, що сьогоднішня тактика Тимошенко – "це рімейк політичного протистояння півторарічної давнини".

"БЮТ сьогодні, по суті, повертає Україну до того протистояння, що було між президентом і урядом у 2006-му – на початку 2007-го", - зазначив депутат.

"Таке враження, що Тимошенко користується посібником Януковича "Як прем'єру відібрати побільше повноважень у президента" і бере в автора цього підручника консультації", – додав він.

"Тоді так само йшла боротьба за перепідпорядкування губернаторів уряду, в закон про Кабмін вносилися антиконституційні зміни, що стосувалися силового блоку, і т. д.", - нагадав Кріль.

"Президент зміг зупинити Януковича. Проте, хочу наголосити, тодішній голова уряду не дозволяв собі такої поведінки по відношенню до президента, яку дозволяє собі пані Тимошенко", - додав він.

На думку Кріля, голову уряду лякає ситуація, що склалася за її прем'єрства в економіці країни, тому вона докладає усіх зусиль, щоб якось відвернути увагу населення і спеціалістів від темпів інфляції, яку на сьогодні має Україна.

"У мене стійке враження, що Тимошенко вже сама не знає, чого хоче. Вона то заявляє про ліквідування інституту президента і вимагає більше повноважень для Кабміну, то починає вести відверту передвиборну президентську риторику. Мета одна – все що завгодно, тільки б не відповідати за свої "досягнення", - переконаний депутат.

Він наголосив, що антиінфляційного пакету законопроектів, "про гальмування якого так голосно останнім часом заявляють представники БЮТ, не існує у природі".

"Цих законопроектів не тільки не бачили навіть у самому Кабінеті міністрів, а й не відомо, хто їх взагалі подавав до Верховної Ради", – зазначив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування