Лідер фракції БЮТ: "Опозиція вже згодна – але ж партнери..."

Четвер, 15 травня 2008, 13:19

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко звинувачує партнерів по коаліції у намаганнях затягнути час, відведений для розгляду антиінфляційних законопроектів, для того, щоб довести неефективність роботи уряду.

Про це він сказав, коментуючи вимогу "НУ-НС" до БЮТу щодо першочергового розгляду закону про Кабінет міністрів.

"Партнери знову говорять: давайте закон про Кабінет міністрів. Це відтяжка часу, хай і далі галопує інфляція, хай далі уряд буде не результативним і неефективним", - заявив Кириленко.

На запитання, чому б БЮТ не погодитися на закон про Кабмін, якщо вони так хочуть дійти до антиінфляційних законопроектів, він сказав, що окрім цього закону НУ-НС наполягає на ухваленні усіх коаліційних законопроектів, а лише після цього обіцяє "порадитися, що робити далі".

"Але ці закони приймаються вже чотири місяці. Ми пропонували на самому початку каденції: давайте їх приймемо у першому й другому читанні, не дивлячись, - бо ми ж їх опрацьовували, - переступимо і підемо далі. Не пройшло, іде процедура. Вона йде вже чотири місяці, а інфляція галопує", - наголосив лідер фракції БЮТ

Кириленко зазначив, що уже навіть опозиція погодилася "витратити 10-15 хвилин" на ухвалення необхідних документів, а після цього повернутися до політичних питань.

"Опозиція вже згодна на те, щоб ставити і голосувати – але ж партнери...", - зазначив він.

Саме тому, за словами Кириленка, БЮТ продовжить переконувати НУ-НС у необхідності ухвалення у першу чергу антиінфляційних законопроектів, а в разі відмови продовжить блокувати трибуну парламенту, оскільки "іншого виходу немає".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування