Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна в п'ятницю отримає те, до чого йшла 14 років

Четвер, 15 травня 2008, 14:05

Україна 16 травня стане 152-м членом Світової організації торгівлі, успішно завершивши багаторічний переговорний процес.

"Ця дата ввійде в історію нашої країни як день, коли Україна була визнана міжнародною громадськістю повноправним членом світового економічного співтовариства", - повідомляє в четвер прес-служба президента.

В повідомленні відзначається, що Україна йшла до цього 14 років.

Тим часом результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова у квітні 2008 року, засвідчили, що громадська думка стосовно вступу України до СОТ є досить невизначеною.

Про це повідомив директор служби Андрій Биченко.

Дві третини громадян (65,0%) зазначили, що вони знають, що таке СОТ. Водночас 23% не знають, що таке СОТ, а 12% вагалися з відповіддю, йдеться в прес-релізі Центру.

Серед тих, хто знає, що таке СОТ позитивні очікування переважають над негативними: 51,2% респондентів вважають, що вступ до СОТ буде корисним для економіки України, а 20,7% – що він буде шкідливим. 7,2% опитаних вважають, що вступ до СОТ не позначиться на економіці України, а 20,95 – вагалися з відповіддю.

Громадяни, які знають, що таке СОТ, очікують, що вступ до СОТ буде корисним великому українському бізнесу, такої думки дотримуються майже дві третини опитаних (64,0%).

Лише 7,9% опитаних вважають, що вступ до СОТ принесе великому бізнесу шкоду, а 8,7%, що це не позначиться на діяльності великого бізнесу. Решта опитаних вагалися з відповіддю.

Биченко додав, що в діяльності СОТ українці, які знають, що таке СОТ, вбачають більше користі для розвинутих країн, ніж для країн, що розвиваються. Так три чверті опитаних (75,3%) вважають, що розвинутим країнам діяльність СОТ приносить більше користі і лише 2,7% респондентів вбачають у діяльності СОТ шкоду для розвинутих країн.

Решта опитаних вагалися з відповіддю. Вплив СОТ на країни, що розвиваються корисним (39,6%) вважають дещо частіше, ніж шкідливим (29,8%). 30,6% опитаних вагалися з відповіддю.

Вплив діяльності СОТ на світ в цілому не змогли оцінити третина респондентів, які знають, що таке СОТ (35,6%). Проте позитивні оцінки значною мірою переважають над негативними: 57,1% опитаних вважають, що ця діяльність приносить світові більше користі, а 7,3% – що більше шкоди.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування