Турчинов не розуміє, чому Ющенко підтримує Черновецького

Четвер, 15 травня 2008, 14:20

Кандидат на посаду мера Києва від БЮТ Олександр Турчинов заявляє, що уряд виділив кошти для вирішення нагальних проблем у столиці.

Про це він заявив, коментуючи ухвалену урядом програму розвитку столиці на 2008 рік, повідомляє прес-служба БЮТ.

Зокрема, за його словами, фінансування передбачає будівництво нового колектора, трьох нових станцій метро до кінця 2008 року, Дарницького вокзалу та введення в дію київської кільцевої залізниці.

Турчинов наголосив, що за вдалої співпраці київської міської влади та Кабінету Міністрів електропотяг навколо Києва зможе запрацювати вже у липні-серпні цього року.

"Крім того, в межах програми підготовки до ЄВРО-2012 профінансовано будівництво та реконструкцію НСК "Олімпійський" у розмірі 300 мільйонів гривень", - сказав він.

Також Турчинов повідомив, що 350 мільйонів спрямовано на соціальні програми, "які не повинні пов’язуватись з прізвищем мера або прем’єра".

Водночас Турчинов зазначив, що його "дивує наполегливість, з якою президент та його секретаріат підтримують Леоніда Черновецького".

Він також Турчинов заявив, що керівництво президентом силових структур не призвело до покращення боротьби з корупцією та злочинністю.

"Це яскраво можна побачити на прикладі Києва", - сказав він.

"Силові структури кришують злочинців та криміналітет, у тому числі корупціонерів, які і досі перебувають при владі. Але я мушу сказати, що Юрій Луценко та його підлеглі намагаються зробити все, щоб притягнути до відповідальності київську владу", - заявив Турчинов.

Він вважає, що розв’язати проблему силових структур та їх відповідальності перед Кабінетом міністрів та парламентом можна лише шляхом ухвалення змін до Конституції.

"Президент не повинен займатися боротьбою зі злочинністю. Ця функція не притаманна президенту у будь-якій країні", - сказав Турчинов.

"Виконавча влада відповідає за ситуацію в країні, і силові структури повинні бути складовою виконавчої гілки влади", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування