Над Аскольдовою могилою продовжують будівництво попри "прикутих" на крані

Четвер, 15 травня 2008, 14:31

Будівельні роботи над Аскольдовою могилою, де на знак протесту проти забудови кілька осіб повисли на будівельному крані, продовжуються без використання крану, але їх інтенсивність значно зменшилася.

Про це повідомляє прес-служба Громадської мережі "Опора", представники якої разом із активістами ініціативи "Збережи старий Київ!" проводять у четвер акцію протесту на будівельному майданчику над Аскольдовою могилою.

Як відомо, активісти цієї ініціативи в четвер вранці зайшли на майданчик скандального будівництва і прикували себе до будівельного крану на висоті 30 метрів.

Якщо учасників спробують зняти, вони запевняють, що спустяться на спеціальному альпіністському спорядженні на канатах і будуть продовжувати висіти в повітрі.

Будівельники розгублені і не знають, як діяти в цій ситуації.

На майданчику вже побували представники Міністерства з надзвичайних ситуацій та міліція. Викликавши швидку допомогу, служби спостерігають за ситуацією та намагаються розпочати переговори з учасниками акції.

Акцією протесту із висінням на крані її учасники намагаються привернути увагу громадськості до необхідності припинення та скасування висотного будівництва за адресою вул. Мазепи (Січневого повстання), 11а, прямо над Аскольдовою могилою.

За їхньою інформацією, на цьому місці збираються побудувати 18-поверхового "монстра", що порушить ландшафт схилів Дніпра, зруйнує вид на Києво-Печерську Лавру і завдасть Києву "ще більшої шкоди ніж "монстр" на Грушевського, 9а".

Окрім того, будівництво багатоповерхівки з підземним паркінгом на схилі загрожує зсувом, в той час як безпосередньо внизу розташована Аскольдова могила та пам’ятник Андрію Первозванному, наголошуються активісти акції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...