Янукович зізнався: якщо є що ділити, це зробити не важко

Четвер, 15 травня 2008, 15:25

Партія регіонів наполягає на першочерговому розгляді у Верховної Ради в п'ятницю змін до державного бюджету.

"Ми будемо першочергово вносити в порядок денний на завтра питання бюджету, який повинен врегулювати інфляцію", - сказав, закриваючи засідання опозиційного уряду в четвер, лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

За його словами, нинішня влада замість того, щоб боротися з інфляційними процесами, "займається політиканством" і переділом ресурсів.

"Ми все життя пропрацювали на різних посадах і ми з вами знаємо, що якщо є що ділити - це зробити не важко, але важче за все зробити так, щоб піднявся рівень економіки", - сказав Янукович.

Також лідер Партії регіонів прокоментував ситуацію в сільськогосподарській галузі.

За словами Януковича, під час поїздок по регіонах він переконався в тому, що "галузь фактично не дотується, державні програми фінансуються не більше ніж на 5%, вирізається останнє поголів'я". "Фактично почалася остаточна руйнація села", - заявив він.

Окремо Янукович торкнувся реформи житлово-комунального господарства, на яке, за його словами, також не виділяється субсидій.

При цьому, зауважив він, "продовжує працювати корупційна система держзакупівель, які створили у 2005 році "помаранчеві" і сьогодні не поспішають від них відмовлятися, незважаючи на прийняття відповідного закону".

"Ми так розуміємо, що до цього питання руки в уряду також ще не доходять", - сказав Янукович.

Він наголосив на тому, що Україна втрачає міжнародний авторитет через постійні політичні кризи, "падає її міжнародний рейтинг".

"Тому ми робили і будемо робити спроби змінити ситуацію на краще, а саме - різними засобами впливати на те, щоб вимусити врешті-решт владу відповідати за ситуацію в країні", - заявив Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News