Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка просять обирати: або Конституція, або перевибори

Четвер, 15 травня 2008, 16:00

У секретаріаті президента вважають, що ідею дострокових парламентських виборів у випадку прийняття нової редакції Конституції у Верховній Раді буде досить складно реалізувати.

Про це в четвер на брифінгу заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин.

"Складно буде реалізувати таку ідею, оскільки одразу ж після прийняття навіть умовно Конституції в парламенті, не можна буде одразу ж провести вибори, оскільки Конституція передбачає, що якщо внесені зміни в перші, третій розділи Основного закону, виникає необхідність проведення всеукраїнського референдуму", - заявив він.

Тому, за його словами, після навіть "умовного спільного голосування БЮТ і Партії регіонів" по внесенню змін у Конституцію необхідно буде проводити референдум.

"Я розумію, що політики можуть обійти цю умову і не вносити спеціально зміни в 1-й і 3-й розділи Конституції, оскільки їх цікавить - як розділити владу", - сказав він.

"Але якщо будуть внесені зміни і змінено конституційний порядок, я вважаю, необхідно буде призначати референдум по прийняттю або неприйняттю цих змін", - сказав Пукшин, відзначивши, що без президента цього зробити неможливо.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування