Яценюк презентує "детектив" про часи помаранчевої революції

Четвер, 15 травня 2008, 17:10

Голова Верховної Ради, екс-керівник Нацбанку Арсеній Яценюк планує у вівторок, 20 травня, презентувати свою книгу "Банківська таємниця часів помаранчевої революції".

Книга розповідає про фінансову кризу, яка відбувалася одночасно з помаранчевою революцією на зламі 2004-2005 років, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Ця криза була найстрашнішою в історії фінансової системи України, оскільки в ній поєдналися криза недовіри та нестабільності валютної системи, що зі свого боку загрожувало фінансовою кризою для української економіки", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба зауважує, що "протягом ХХ століття більшість таких фінансових потрясінь завершувалися крахом банківської системи".

"Унікальність ситуації 2004 року в тому, що вітчизняна банківська система не лише вистояла в надважких умовах, а і прискорила темпи одразу ж після подій помаранчевої революції", - йдеться у повідомленні.

"Після вивчення фінансових механізмів, задіяних командою НБУ під керівництвом Арсенія Яценюка, міжнародні фінансові організації внесли цей досвід до своїх підручників, як один із найефективніших методів подолання кризи", - додає прес-служба.

"Я би дуже хотів, щоб цю книгу, хоча б частково, прочитали діючий та майбутній уряд, Центробанк, фінансисти, і можливо, прості люди", - пише Яценюк в останніх рядках своєї книги.

"Сьогодні світ стоїть перед викликами глобальних криз, починаючи від фінансової, закінчуючи харчовою. Але ніколи не можна опускати руки – свята віра в країну та себе, професіоналізм можуть змінити якщо не все, то багато що", - додає він.

У повідомленні зазначається, що "ця книга не лише мемуари автора, а ще й чудовий підручник для нинішніх та майбутніх фінансистів і не лише з України, тому книга виходить трьома мовами: українською, російською та англійською".

У ній описуються дії з подолання кризи, а також наведені статистичні матеріали.

"Втім завдяки живому та доступному переказу подій, Арсенію Яценюку вдалося створити своєрідний економічний детектив. Книга не лише легко сприймається, а й дає унікальне розуміння складних макроекономічних понять навіть непідготовленому читачеві", - повідомляють у Верховній Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...