В Огризка не сприймають короткозорість Росії

Четвер, 15 травня 2008, 17:21

У Міністерстві закордонних справ України із здивуванням сприйняли повідомлення про затримання в аеропорту "Шереметьєво-2" члена фракції "НУ-НС" Владислава Каськіва.

"Ще більше незрозумілою є мотивація затримання Каськіва – відмова у в'їзді на територію Російської Федерації з метою забезпечення безпеки Росії", - йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

У міністерстві зазначають, що "громадсько-політична діяльність Каськіва не позначена антиросійськими висловлюваннями та діями, що могли б слугувати підставою для відмови йому у в'їзді на територію Російської Федерації".

"Та й метою його відвідання Москви була участь у телепередачі телеканалу "НТВ" "К барьеру", а не проголошення на мітингах заяв антиросійського змісту", - додають у відомстві.

Розглядаючи затримання Каськіва "як можливу відповідь українській стороні на обґрунтоване рішення щодо Лужкова, хотіли б підкреслити, що будь-яка відповідь повинна бути рівнозначна запитанню".

"Однак доводиться з жалем констатувати, що навіть відсутність запитання може зумовити прийняття невиважених і позбавлених мотивації рішень, що нагадують старозавітні правила взаємин - "око за око" та "зуб – за зуб". Це – короткозора політика, яка не може бути сприйнятою", - заявляють у міністерстві.

Як відомо, у четвер Каськіва було відмовлено у праві в'їзду на територію Російської Федерації. Рішення російської сторони пояснюється законом про в'їзд на територію РФ, зокрема, забороною на в'їзд особам, що несуть загрозу безпеці Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування