Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий ворог Тимошенко розповідає, що він дуже вигідний партнер

Четвер, 15 травня 2008, 17:31

Компанія "Vanco" вважає підписану з українським урядом угоду про розділ продукції найвигіднішою для держави з усіх аналогічних підписаних у світі.

Про це в ході прес-конференції заявив старший віце-президент компанії "Vanco Energy Company" Джеф Мітчелл, повідомляє Ліга.

За його словами, присутність компанії на українському енергетичному ринку обіцяє державі "велику вигоду".

Мітчелл відзначив, що "Vanco" погодилася брати участь у розробці Прикерченського шельфу Чорного моря і зазнає великих витрат зважаючи на те, що даний проект є високоризикованим.

За словами представника "Vanco", реалізація першого етапу проекту протягом 3-х років, включаючи розвідку родовищ, сейсмозйомку і буравлення перших двох скважин компанії обійдеться в $200 млн. За оренду судна для сейсмозйомки компанія заплатить $50-70 млн. За оренду бурової - близько $70 млн.

У цілому, за 8 років роботи в українській економічній зоні "Vanco" повинна пробурити 6 скважин вартістю кожна в $70-100 млн. Разом з тим, відповідно до умов угоди, після відшкодування витрат інвесторів добуті вуглеводні будуть розподілятися за формулою 50/50.

Крім того, "Vanco", відповідно до українського законодавства, буде відраховувати податок на прибуток підприємства в розмірі 25%, а також ПДВ й інші податки, що може довести українську частину до 73%.

Мітчелл також підкреслив, що у випадку, якщо припущення компанії про запаси вуглеводнів на Прикерченському шельфі Чорного моря підтвердяться, Україна має шанс стати енергетично незалежною державою і навіть експортером енергоресурсів.

На початку квітня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернула увагу Верховної Ради України на необхідність перегляду угоди з "Vanco". За її словами, передача Прикерченської ділянки граничить з "глобальним злочином".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування