У БЮТ "переводять стрілки" зриву виборів на ТВК

Четвер, 15 травня 2008, 19:02

Керівник юридичного департаменту БЮТ Володимир Пилипенко стверджує, що заява голови Комітету виборців України про те, що БЮТ зацікавлений у зриві виборів, є надуманою і безпідставною.

"Це абсолютно надумані і безпідставні звинувачення. Те, що Блок Юлії Тимошенко тягне на собі 90% суб’єктів виборчого процесу і забезпечує, згідно з законом, функціонування дільничних виборчих комісій, є лише ознакою того, що БЮТ користується найбільшою підтримкою і популярністю серед киян", - сказав Пилипенко.

Він зазначив, що "складається враження, що такими заявами деякі особи хочуть відволікти киян від справжньої загрози зриву виборів мера Києва і Київради".

Пилипенко порадив голові КВУ "замість того, щоб оцінювати якісь відсотки, які набере політична сила за 10 днів до виборів і робити непродумані висновки, звернути увагу на те, що у четвер о 24.00 спливає строк, коли Київська міська територіальна виборча комісія повинна забезпечити столицю виборчими бюлетенями".

"У мене є достовірна інформація, що ТВК не зробить цього ні сьогодні, і навіть не завтра. Тому виникають досить серйозні питання до комісії", - наголосив Пилипенко.

"Я вважаю, що саме ця обставина є такою, що може зірвати вибори", - сказав він.

Пилипенко зазначив, що у разі, якщо у четвер до півночі представників БЮТ не запросять на засідання ТВК, на якому відбудеться прийом виготовлених бюлетенів, "БЮТ, захищаючи інтереси киян та запобігаючи можливому зриву голосування, оскаржить таку бездіяльність комісії у суді".

Відповідний позов буде подано вже у п’ятницю вранці, заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування