Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк попередила Портнова, що грошей йому не бачити

Четвер, 15 травня 2008, 20:40

Валентина Семенюк-Самсоненко заявляє, що призначений урядом на посаду глави ФДМ, народний депутат Андрій Портнов не може проводити ніяких операцій, пов'язаних з діяльністю Фонду.

Про це повідомляє прес-служба ФДМ в четвер.

"У Державному казначействі прекрасно розуміють, що немає жодних правових підстав для того, щоб відкривати рахунки Фонду на нелегітимного Андрія Портнова. Там добре знають, що доручення прем'єр-міністра, нехай навіть із трьома його підписами, не є нормативно-правовим актом. Такими актами є постанови і розпорядження Кабінету міністрів, а не особисті шпаргалки", - цитує "Інтерфакс-Україна" Семенюк-Самсоненко.

Семенюк-Самсоненко назвала блефом заяви Портнова про те, що він направив розпорядження про фінансування ФДМ.

"За інформацією, що є в мене, ніякі картки на підпис Портнова в казначействі не заведені, оскільки це суперечить чинному законодавству. Він фізично не може проводити ніякі платежі, так і не може фізично провести жодного легітимного конкурсу з продажу державних пакетів акцій, і взагалі ніяких операцій, пов'язаних з діяльністю ФДМ"", - підкреслила вона.

Семенюк-Самсоненко відзначила, що в середу президент України видав указ, яким розпорядився забезпечити належне фінансування Фонду і "зараз вирішуються всі технічні питання".

За її словами, можливе зволікання з виплатою заробітної плати може бути сигналом не тільки для державних установ, а і для органів місцевого самоврядування.

"Я хочу ще раз попередити, що всі посадові особи за такі дії і заяви будуть нести відповідальність перед законом", - підкреслила Семенюк-Самсоненко.

У четвер управління по зв'язках зі ЗМІ секретаріату Кабінету міністрів повідомило, що Державне казначейство України відмовило Валентині Семенюк-Самсоненко в обслуговуванні рахунків ФДМ.

"У зв'язку з цим прем'єр-міністр Юлія Тимошенко дала доручення міністрові фінансів і главі Держказначейства забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам ФДМ відповідно до розпорядження виконуючого обов'язки глави Фонду Андрія Портнова", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування