Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Каськів підозрює, що ним помстилися за Лужкова

Четвер, 15 травня 2008, 21:37

Народний депутат Владислав Каськів не виключає можливості того, що його недопуск на територію Росії може бути пов'язаний із забороною на в'їзд мера Москви Юрія Лужкова в Україну.

"Я не виключаю такої можливості, більш того, подібна позиція виявлялася у певних неформальних моментах", - заявив Каськів журналістам у київському аеропорту "Бориспіль" у четвер.

За словами депутата, російська сторона не надавала йому офіційної мотивації заборони на в'їзд.

"Жодного документа, який би говорив про причини заборони на в'їзд, надано не було", - підкреслив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Політик також повідомив, що ще 12 березня звернувся до посла РФ в Україні Віктора Черномирдіна з офіційним листом, яким просив дати йому роз'яснення про власний статус. Однак до сьогоднішнього дня, за його словами, відповідь не була отримана.

Каськів також висловив думку, що факт його недопуску на російську територію свідчить про те, "що Російська Федерація не виконала свої зобов'язання по відношенню "чорних списків", про існування яких говорили торік".

На його думку, у випадку підтвердження того, що його не пустили в Росію в зв'язку забороною в'їзду на українську територію Лужкова, реакція російської сторони "є не адекватною".

"На відміну від Лужкова, я ніяких заяв, що ставлять під сумнів територіальну цілісність РФ або державний суверенітет, не робив", - додав він.

Каськів відзначив, що у відношенні мера Москви СБУ офіційно зробила попередження перед його приїздом у Севастополь. Щодо нього самого, підкреслив депутат, подібних попереджень не було.

Крім того, Каськів не виключає можливості, що реакція РФ може бути викликана внесеним ним на розгляд парламенту проектом постанови про Чорноморський флот.

Проект передбачає виведення флоту Росії з території України "у встановлений законом термін".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування