Україна увійшла до СОТ "під чесне слово" Ющенка?

П'ятниця, 16 травня 2008, 08:47

Україна 16 травня офіційно стала повноправним членом Світової організації торгівлі.

При цьому наша країна не виконала низки умов протоколу про вступ до СОТ, зокрема, не ухвалила всі законопроекти, внесені до протоколу як необхідні для ухвалення, повідомило УНІАН джерело в Мінекономіки, добре інформоване про процес вступу України до СОТ.

Джерело зазначило, що запевнення в тому, що всі необхідні закони буде ухвалено, керівництво СОТ 9 травня одержало від президента України Віктора Ющенка.

"Тиждень тому відбулася телефонна розмова Віктора Ющенка і генерального директора СОТ Паскаля Ламі, під час якої президент чітко пообіцяв, що Україна виконає всі зобов`язання, які увійшли до протоколу про приєднання до СОТ, зокрема й ухвалить необхідні закони", - розповів співрозмовник з міністерства.

"Цих слів, а також ратифікації протоколу про вступ України до СОТ для членів і керівництва СОТ виявилося цілком достатньо", - зазначив він.

Співрозмовник агенції розповів, що з неухвалених Україною законів найважливішим для країн - членів СОТ є "Про внесення змін до закону України "Про митні тарифи".

Проте, зазначило джерело, "наскільки мені відомо, прем`єр-міністр вже передала інструкції митниці з 16 травня працювати за тарифами відповідно до протоколу про вступ до СОТ".

Також співбесідник агенції повідомив, що у будь-якому разі законодавчо норми протоколу підкріплені, незважаючи на те, що окремі закони не ухвалені, оскільки документ ратифікований як закон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News