Ющенко закликає депутатів відкинути страхи, егоїзм і зверхність

П'ятниця, 16 травня 2008, 10:20

Президент Віктор Ющенко закликає політиків і депутатів припинити політичне протистояння.

"Час зупинити шаленство політичної боротьби. Її перетворили на фарс, що не тільки дискредитує вас і усю владу, але і глибоко деморалізує суспільство", - заявив президент у щорічному посланні до Верховної Ради, текст якого опублікував у п'ятницю "Урядовий кур'єр".

На думку Ющенка, прийшов час "відкинути політичні страхи і залишити виборчі розрахунки...", "між державницькими силами" у Раді "не повинно бути нездоланних суперечностей".

"Досить бездумної конфронтації. Досить лукавих ігор - з темою НАТО, з перевиборами, із блокуваннями. Досить гасел", - заявляє президент.

Ющенко запевняє, що підтримував і буде підтримувати кожне продуктивне і конструктивне рішення Верховної Ради.

"Я покладаюся на парламентську більшість. Прийшов час виконати всі взяті зобов'язання - від схвалення кожного пункту коаліційної угоди до ухвалення Програми дій уряду", - заявив президент.

Він також запевнив, що "відкритий для роботи з парламентської меншістю".

"Ні в кого немає монополії на відданість Україні. Але ніхто і ніколи не буде мати права поставити свою політичну позицію над національними інтересами", - підкреслив Ющенко.

Крім того, президент заявив: "Цей рік ми повинні повністю присвятити наведенню порядку в країні".

Позитивні зміни, за його словами, "систематично підриває політичне протистояння".

"Головною перешкодою для повноцінного прогресу України є розрізненість, егоїзм, зверхність, законсервованість і корумпованість політикуму, що неадекватно відбиває запити суспільства, не встигає за його розвитком", - підкреслює Ющенко.

Наслідками непрозорих дій політиків, недосконалої політичної реформи, постійної боротьби за повноваження стали, як зазначив президент, "напруженість і протистояння в державній владі".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування