Рада у п’ятницю візьметься за закон про Тимошенко, а до Семенюк не дійдуть руки

П'ятниця, 16 травня 2008, 11:40

На сесійному засіданні Верховної Ради у п’ятницю буде розглянуто законопроект про Кабмін і антиінфляційні законопроекти уряду.

Про це заявив спікер Арсеній Яценюк, відкриваючи сесійне засідання у п’ятницю.

"Розпочинаємо з оголошення депутатських запитів, після цього – виступи від фракцій. Після цього, відповідно до регламенту, завершення розгляду закону про Кабінет міністрів України. Була пропозиція щодо переривання цього розгляду, але оскільки вона не знайшла підтримки у керівників депутатських фракцій, ми повинні його завершити", - сказав він.  

При цьому Яценюк зазначив, що розгляд законопроекту про Кабмін займе "максимально 15-20 хвилин".

Після цього, за його словами, розклад п’ятничного засідання, узгодженого лідерами фракцій, передбачає включення до порядку денного та розгляд законопроектів про регулювання реалізації окремих соціально значимих продуктів харчування та про встановлення на 2008 рік тарифної квоти на ввезення в Україну м’яса.

Також, за словами Яценюка, має бути розглянутий законопроект про митний тариф України.

Після цього, за словами спікера, до порядку денного мають бути включені два законопроекти щодо СОТ.

Говорячи про питання звільнення керівництва Фонду держмайна, Яценюк зазначив, що воно, скоріше за все, буде розглянуте вже на наступному пленарному тижні.

"Є позиція 4-х з 5-ти фракцій з вимогою розгляду питання про відставку голови ФДМ після розгляду питань про затвердження державної програми приватизації та про внесення змін та доповнень до закону про Держбюджет. При цьому 3 фракції висловили вимогу щодо голосування руками", - сказав Яценюк.

"Скоріше за все, ми до цього питання навіть не дійдемо в силу того, що часу в нас на це просто фізично не вистачить протягом сьогоднішнього дня. З огляду на це, я думаю, що всі баталії по Фонду держмайна, по приватизації і по Держбюджету перейдуть на наступний пленарний тиждень", - додав він.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування