Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС відмовив Ющенку розбиратися з ФДМ

П'ятниця, 16 травня 2008, 11:48

Колегія Конституційного Суду відмовила президенту Віктору Ющенку у відкритті провадження у справі по конституційному поданню глави держави про кадрові призначення у Фонді держмайна.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив призначений Кабміном на посаду в.о. голови ФДМ Андрій Портнов, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Портнов зазначив, що таке рішення було прийнято в четвер у зв'язку з тим, що президент "не мав права на конституційне провадження й у черговий раз порушив закон про Конституційний Суд при зверненні до КС".

За словами Портнова, таким чином КС втретє пояснив президенту, що це питання не є компетенцією Конституційного Суду.

"Я думаю, що можна виглядати непрофесійно, але дуже страшно, коли ти виглядаєш смішно", – сказав Портнов, коментуючи дії президента.

Як відомо, 6 лютого Кабмін відсторонив Валентину Семенюк-Самсоненко від посади глави ФДМ і призначив виконувати ці обов'язки Портнова. Також Кабмін призначив нових заступників голови Фонду держмайна.

7 лютого президент зупинив дію цих розпоряджень уряду і направив до КС подання з приводу конституційності цих розпоряджень уряду щодо керівництва Фонду держмайна.

25 квітня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко представила колективу ФДМ Портнова як в.о. голови фонду.

Вона також повідомила, що КС 17 квітня 2008 року ухвалив постанову про відмову в конституційному провадженні по зверненню президента про відповідність Конституції відсторонення Семенюк-Самсоненко і її заступників від посади і призначення нових керівників.

25 квітня президент повторно зупинив дію розпоряджень Кабінету міністрів від 6 лютого щодо кадрових змін у керівництві ФДМ, розпорядження від 11 лютого про умови приватизації "ОПЗ" і постанови від 17 квітня про порядок проведення земельних аукціонів.

5 травня в КС надійшли конституційні подання президента про конституційність розпоряджень уряду, що стосуються призначення і звільнення керівництва ФДМ, приватизації "ОПЗ" і порядку проведення земельних аукціонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...