Епістолярне звернення Ющенка у Януковича назвали безвідповідальним

П'ятниця, 16 травня 2008, 12:14
Член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає, неправильним факт оприлюднення послання президента до Верховної Ради у друкованому виданні.

Про це він сказав у коментарі журналістам, коментуючи оприлюднення звернення президента у газеті "Урядовий кур'єр".

За його словами, звернення до Верховної Ради є конституційним правом президента.

Також він нагадав, що у кожній країні за Конституцією існують функції глави держави, які не оскаржуються, і "підтримуються як святий церемоніал".

"Звернення президента до парламенту – це є підсумковий документ, який має саме в такій формі пролунати. Тоді в цьому документі відображаються речі, які є основою політики, яку буде далі президент проводити і відповідно яка є основою політики держави", - сказав він.

"А всякі листи, епістолярний жанр, заяви, які публікуються в газетах, я вважаю є фактором безвідповідальності", - додав Чорновіл.

Відповідаючи на питання про те, яким чином президент повинен був виступити в умовах заблокованої трибуни, він погодився, що БЮТ дійсно " в цей раз створив таку обставину".

Чорновіл нагадав, що Партія регіонів під час свого блокування трибуни в зв’язку з НАТО, готова була поступитися трибуною для президента, визнаючи його конституційне право на звернення.

"Хто заважав президенту в день відкриття Верховної Ради, коли все було мирно, культурно і гарно, прийти і звернутись. Хто заважав ще два рази, коли він збирався прийти. Не було жодних перешкод. Вони були абсолютно надумані", - сказав він.

"Що стосується БЮТ – це вже інший момент. Тут багато про що можна говорити, це є пісня , але це ж коаліція, вони ж парламент", - сказав він, натякаючи на те, що БЮТ також мав поступитися трибуною.

Разом з тим член фракції блоку Литвина Олег Зарубінський також назвав неправильним друковане послання президента.

На його думку, відмова БЮТ надати трибуну президенту для виступу є прикладом "найнижчого рівня політичної культури".

"У будь-якій цивілізованій країні, коли президент звертається із посланням, його треба як мінімум вислухати, проаналізувати цю ситуацію і цілком можливо, якщо він є всенародно обраним президентом, розробляти подальші кроки, виходячи з цього послання", сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування