Ющенко сказав Тимошенко і Ко "виправити різницю"

П'ятниця, 16 травня 2008, 12:17

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність терміново внести зміни в державний бюджет щодо підвищення соціального стандарту.

"Сьогодні прожитковий мінімум для громадян, що не працюють, встановлений у сумі 481 грн. Через інфляцію він уже виріс до 515 грн. Держава повинна негайно виправити цю різницю", - зазначив він у щорічному посланні до Верховної Ради, текст якого опублікував у п'ятницю "Урядовий кур'єр".

Президент також поставив задачу установити в 2009 році розмір мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ющенко зазначив, що реалізація в поточному році в Україні Єдиної тарифної сітки в повному обсязі має підвищити посадові оклади висококваліфікованих працівників на 45-50%, а загальний рівень оплати праці в бюджетній сфері - у півтора рази.

Президент констатує, що в країні зберігається заборгованість по заробітній платі. "Борги стосуються кожного 17-го українського працівника. Тут не може бути розмов - у 2008 році це питання потрібно вирішити раз і назавжди", - підкреслив президент.

Він також указав на необхідність продовжити пенсійну реформу, і в 2009 році впровадити другий рівень пенсійної системи - накопичувальної, а з часом перейти до третього рівня - недержавного пенсійного забезпечення.

Глава держави підкреслив також "життєву важливість підтримання народжуваності на Україні", збільшити розміри соціальних виплат по догляду за дитиною до трьох років, допомоги малозабезпеченим і багатодітним родинам, багатодітним матерям.

Ющенко закликав парламентаріїв, громадськість, ділові кола об'єднати зусилля в підтримку національного усиновлення.

Особливу увагу президент приділив темі інвалідів, попросивши законодавчу і виконавчу владу забезпечити введення суворого контролю над врахуванням потреб інвалідів при будівництві, у транспорті, у доступі в державні і громадські приміщення.

Ющенко також закликав Верховну Раду схвалити законопроект "Про соціальний діалог на Україні" у редакції, яку вже вносив розгляд парламенту.

У контексті вирішення проблеми забезпечення українських громадян доступним житлом, президент закликав депутатів підтримати указ від 8 листопада 2007 року і допомогти розвити його положення, зокрема, які допоможуть зменшити вартість житла і збільшити обсяги його будівництва в 3-4 рази щорічно.

Ющенко також указав на необхідність негайно приступити до реформування національного житлово-комунального господарства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...