Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: "Ми зробимо все, щоб приналежність Криму Україні не викликала сумнівів"

П'ятниця, 16 травня 2008, 12:55

Президент Віктор Ющенко вимагає вжити заходів для того, щоб приналежність Криму Україні не викликала сумнівів.

Про це Ющенко сказав, відкриваючи засідання Радбезу у п’ятницю.

Президент повідомив, що на засіданні у п’ятницю РНБО має проаналізувати стан виконання своїх попередніх рішень щодо АРК.

"Ми зробимо все, щоб ні в кого не виникало сумнівів, що це – українська територія, раз і назавжди", - сказав Ющенко.

Він також наголосив, що земельні проблеми несуть нестабільність автономії.

"Але те, що відбувається на Київщині, не менш жахливо, ніж те, що відбувається в Криму. Люди, прикриваючись мандатами найвищих органів влади, нарізають шматки київської землі і при цьому говорять про демократію, свободу слова і відповідальність перед народом", - обурився Ющенко.

Президент також повідомив, що на засіданні РНБО у п’ятницю першим питанням буде розглядатися розвиток України як морської держави.

"Внаслідок безвідповідальної політики ми втратили весь флот і є загроза втрати Україною статусу морської держави", - сказав він.

Другим питанням Ющенко назвав питання комплексного реагування органів влади в разі виникнення техногенних чи природних катастроф.

Серед іншого президент у вступному слові розкритикував міністерство з надзвичайних ситуацій за те, що воно не закупило вітчизняні пожежні машини.

"І виходить, що лісові пожежі ми гасимо автомобілями тоннажністю 1-2 тони, веземо воду за 40 кілометрів, і це називається ефективна боротьба з вогнем?", - сказав Ющенко.

Президент зазначив, що в розділі "Різне" РНБО розгляне ситуацію з аеропортами в рамках підготовки до "Євро-2012", кримську проблематику та поновлення бюджетного фінансування Фонду держмайна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування